Следвайте Гласове в Свободното изразяване продължава да поразява потребителите на прогрес“,

...
Следвайте Гласове в Свободното изразяване продължава да поразява потребителите на прогрес“,
Коментари Харесай

Фетишът на прогресистите за контрол върху информацията придобива психосексуален характер

Следвайте " Гласове " в 
Свободното изложение продължава да поразява потребителите на „ напредък “, да им бърка надълбоко в „ експертизата “ и да предизвика поредици от кръгли маси за правоъгълни говорещи глави. И други анатомични елементи. За тези добре дипломирани, само че прекомерно тревожни „ трубадури на диктатурата “, другите отзиви се осъждат като дезинформация. Това е обичаната и най-модерна ключова дума за търговците на цензура и еднотипна агитация.

От Световния стопански конгрес в Давос до българския парламент в София, тази седмица се пръкнаха следващите опити за налагане на ярем върху пълноценната тирада. От „ цитаделата на демократичния хайлайф “ в Давос, тежко компрометираният водещ на CNN Браян Стелтър стана нещо като лице на специфичен панел за „ заплахата от дезинформацията “. А в София една от градските и трагично демократични партии провежда кръгла маса за „ въздействието на дезинформацията в изискванията на геополитическите рецесии “. Ключова дума – дезинформация. Участници – специалисти. Резултат – скеч на „ Монти Пайтън “ в жанр „ Министерството на смешните походки “.
Няма да се откажат тези хорица, партии, медии и организации от цензурата и това е. Фетишът им за налагане на надзор върху информацията към този момент придобива клиничен и психосексуален темперамент.
Но има и нещо друго. Този вид фигури – специалистите, които развяват дипломи както стриптизьорка преди малко смъкнатото си долни дрехи, са измежду най-вредните пласьори на същинска дезинформация.

Винаги е добра концепция да си припомняме каква гъста каша от неистини и агитация изляха редовно организиращите кръгли маси и квадратни панели в гърлата на публиката през последните години.
Шокът от загубата на иконата им Хилари Клинтън на президентските избори през 2016-а ги накара да пуснат фентъзито, че Доналд Тръмп е победил поради скрит план на Кремъл. Последваха години на безплодни следствия, търсене на съветски телета под американски волове и – дано си го кажем – безобразни медийни операции. И нищо. Никакви доказателства. Но планктонът, пардон демократичният електорат, още има вяра като наивно дете в юношеско фентъзи. Неслучайно тези хора злоупотребяват с цитатите от „ Хари Потър “.
После пристигнаха протестите след гибелта на Джордж Флойд и дипломираните специалисти ги показаха като спокойни и обективни демонстрации. Още се споделят репортажите, в които публицисти на CNN приказват за „ мирни митинги “, до момента в който зад тях безусловно горят полицейски сектори, а тълпи разграбват първокласни магазини и пребиват инцидентни минувачи. Същото CNN, чийто водещ тази седмица пискам от панела по дезинформацията в Давос.
Експертите след това оповестиха, че всеки митинг против ограничавания и наложителни ваксини съставлява смъртоносна опасност и усилва инфектираните. Но не и митингите за Джордж Флойд. Пусна се даже някакво публично проучване, съгласно което изпепелилите цели квартали и лишили десетки животи протести, в действителност били... понижили разпространяването на вируса. Не се майтапим. Наистина пробваха да тровят публиката по подобен безпардонен метод.
По-късно десетки специалисти от службите за сигурност плюс съвсем всички медии изрично оповестиха разкритията за преносимия компютър на сина на президента Джо Байдън – Хънтър, за „ съветска дезинформация “. На това съображение принудиха обществените мрежи да цензурират данните за евентуална корупция и търговия с въздействие на най-високо равнище в американската власт. После се оказа оттатък всяко подозрение, че преносимият компютър си е напълно същински и няма каквато и да е била съветска интервенция. Стана ясно, че тези изказвания са били направени от „ международния експертариат “ без никакви доказателства. Имаше дума за сходно нещо... Ааа, да. Дезинформация. Може и по-народно – тлъсти неистини.
Да не приказваме за цялата джендър нервност. Организаторите на кръгли маси за правоъгълни говорещи глави и други анатомични елементи намерено се гаврят с науката като настояват, от една страна, че няма разлика сред половете, а от друга – че има десетки, в случай че не и стотици полови идентичности. И всяка заслужава собствен закон за отбрана от истината, пардон от речта на омразата.
Мъже с грим и перуки стават „ първите дами “ на високи длъжности. Небинарни, джендърфлуидни, пансексуални деятели редовно разграждат самата тъкан на действителността в действително време. Но от кръглата маса скачат да зашият устата на всеки, дръзнал да каже, че две и две прави четири.
Почти всеки огромен мейнстрийм роман на специалисти, демократични партии и корпоративни медии за света през днешния ден съставлява коктейл от фикция, идеология, агитация и изопачени данни. Пол, раса, класа, стопанска система, геополитика, история, минало, настояще, бъдеще... Лъже се на едро, с промишлен обсег. Дезинформация по дизайн.
Неиронично политици и звезди с частни самолети и имения до морето изясняват по какъв начин, в случай че не ограничим кравешките флатуленции, не слезем от колите и не се откажем от месото и пътуванията, светът ще свърши. Дроновете на дезинформацията кръжат от кръгла маса на кръгла маса, от панел на панел, от парламент на парламент, и опрашват демократичната симулация, която населяват.
Обвиняват другите за нещото, което вършат непрекъснато. Поставят правила, които първи нарушават. Наказват почтени за личните си пакости. И след това се чудят за какво от ден на ден хора не ги разпознават като елитни престижи и естествени водачи с лиценз върху истината, призвани да спасят нацията от дезинформацията. Защото са квадратни глави на кръгла маса и е извънредно време да им се изиска сметката.
Източник: БНР
 
 
 
 
 
21 Яну 2023109920 Яну 2023390119 Яну 2023162218 Яну 2023386718 Яну 2023227518 Яну 20233820КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани10 Яну 2023340111 Яну 2023144019 Яну 202359628 Дек 20221040
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР